Vacature Consulent SOT ziektevervanging

Vacature Consulent schoolondersteuningsteam (SOT)
Geplaatst 8 januari 2019

In verband met ziektevervanging zoekt het SWV zo spoedig mogelijk een consulent schoolondersteuningsteam voor een nader te bepalen tijd (0,6-1,0 fte).

De organisatie

De werkzaamheden worden verricht ten behoeve van het Samenwerkingsverband Zuid-Holland West (SWV). Het SWV is een stichting, waarvan het bestuur gevormd wordt door alle schoolbesturen Voortgezet Onderwijs in de regio.
Het SWV heeft als opdracht om Passend Onderwijs vorm te geven. Dat wil zeggen dat er voor elke leerling, onafhankelijk van zijn of haar ondersteuningsbehoefte, een onderwijstraject beschikbaar is dat past bij zijn of haar capaciteiten.
Gezamenlijk geven de scholen van het SWV een antwoord op alle onderwijsondersteuningsvragen van de leerlingen. Alle besturen/scholen nemen daarbij hun verantwoordelijkheid.

Verantwoordelijkheden

Het schoolondersteuningsteam (SOT) is belast met het ondersteunen van de aangesloten scholen zodat er geen leerlingen onnodig thuis zitten en alle leerlingen de voor hen passende ondersteuning krijgen binnen het SWV. Het team herplaatst eventueel leerlingen, verzorgt ondersteuning aan de leerlingen zelf op de eigen school en ondersteunt en adviseert de scholen bij het aanvragen van extra- en diepteondersteuning. Daarbij is het SOT belast met het voeren van adequate transparante en sluitende administratie en verantwoordelijk voor de optimalisering van de werkprocessen binnen het SOT.

Kennis en vaardigheden

- brede theoretische kennis van (de ontwikkelingen op) het vakgebied van orthopedagogiek/ orthodidactiek en het algemene terrein van de leerlingbegeleiding (in de breedste zin des woords)
- kennis van de ontwikkelingen op het gebied van passend onderwijs
- kennis van handelingsgericht werken
- kennis van de structuur van het voortgezet onderwijs
- vaardigheid in het analyseren van problemen en het zoeken naar passende oplossingen en het geven van handelingsgerichte adviezen
- vaardigheid in het begeleiden en coachen van leerlingen en docenten/teams
- vaardigheid in het adviseren van ouders/opvoeders, docenten/mentoren/coaches/het management en overige partners binnen passend onderwijs
- communicatief/servicegericht/vasthoudend/vertrouwen kunnen wekken
- positief ingesteld
- woonachtig in de regio Den Haag
- mobiel en flexibel
- kennis van de stadsproblematiek
- HBO+/academisch werk- en denkniveau
- Master SEN is een pré
- minimaal 2 jaar aantoonbare en relevante werkervaring in het (voortgezet) onderwijs

Wij bieden jou

Een tijdelijke, zelfstandige en uitdagende functie voor 0,6-1,0 fte (bij voorkeur 1,0 fte), een bijzondere werkomgeving met professionele, leuke en betrokken collega’s, een prettige werksfeer en goede begeleiding. De vacature betreft een vervanging, derhalve zal er gewerkt worden met een “Payroll”-constructie . Detachering is ook bespreekbaar.

Daarnaast bieden wij ook:
- salaris conform cao VO (schaal 11)
- goede secundaire arbeidsvoorwaarden

Ga jij deze uitdaging aan?

Mail uiterlijk vrijdag 18 januari a.s. je motivatie en Curriculum Vitae naar Merel Cools
Voor meer informatie kun je een mailbericht sturen naar Cerise van Eck-Mijwaart, teamleider SOT of telefonisch contact zoeken via 070 3052061.

Meer informatie over onze organisatie vind je hier op de website van het samenwerkingsverband